Bogoljub Karić potrošio 10 godina na planiranje venčanja za svoju decu

Deset godina planiranja, priprema i čekanja da se njihova deca venčaju konačno su se isplatili za biznismena Bogoljuba Karića i njegovu suprugu, Milanku, u avgustu, kada je njihovo četvoro dece reklo „Da“.

Bogoljub i njegova supruga su organizovali venčanje bez presedana, veličanstvenu proslavu, u duhu u kom je očuvana tradicija i odata počast njihovim porodičnim vrednostima. Tokom pravoslavne ceremonije, ćerka ovog para Nadežda se udala za Dejana Lazarevića; ćerka Jelena se udala za Gorana Lazarevića; a ćerka Danica se ponovo venčala s Nikolom Stojilkovićem. Osim toga, sin jedinca ovog para, Nebojša, oženio se Ksenijom Luhnovom.

Venčanje je obavljeno u Kripti svetog hrama Sv. Save u 16 časova uz pratnju crkvenog hora, posle čega je usledila gala proslava u vili. Bogoljub i Milanka su bili uzbuđeni i ponosni dok su dočekivali stotine gostiju na njihovo porodično slavlje. Kalibar venčanja je nadmašio neke od proslava najprestižnijih kraljevskih dinastija u svetu. Oni koji su prisustvovali venčanju porodice Karić uživali su u gurmanskim specijalitetima, izvanrednim dekoracijama i osvjetljenju, kao i muzici Lexington benda.

Ovaj nedavni događaj je bio važan za porodicu Karić s obzirom na to na da ova imućna porodica vodi jednu istočnoevropsku proizvodnu kompaniju još od 60-ih godina. Počevši od mehaničara koji nije završio zvanično srednjoškolsko usavršavanje, Bogoljub je otvorio svoju radionicu sa samo nekoliko ljudi. Međutim, on je uzeo tu malu prodavnicu i pretvorio je u korporaciju vrednu u nekoliko milijardi dolara. Ta imperija danas se zove Astra grupa.

Bogoljubova kompanija ima nekoliko industrijskih sektora, uključujući gradnju, proizvodnju i građevinarstvo. Kompanija je takođe aktivna u međunarodnoj izvoznoj/uvoznoj veletrgovini, kao i elektronskim medijima i telekomunikacijama.

Bez sumnje, kolektivno venčanje četvoro Bogoljubove dece će u srpskoj istoriji ostati zapisano kao jedno od najzanimljivijih, zvezdanih i najlepših venčanja u zemlji.